Thursday, July 28, 2011

KEM KESEDARAN DI SEKOLAH

En.khairul ramli.

Aku ingat penceramah ni membosankan mula2nya tapi bila sampai dia buat lawak sumpah kelakar gila. Ingatkan dia sama ngan penceramah2 yang selalu datang sekolah ktorg tu tapi tak pun. Dia ni best lagi lhaa. Hehe lepas dia dah hbis ceramah tu ,ktorang diberi makan bihun goreng ngan teh tarik susu pekat HAHA kenapa susu pekat?? Sebab teh tu bapak lhaa manisnya mcm pakai susu setin untuk satu cawan tu haihhh makcik kantin ni -.- makan ramai2 ngan budak kelas memang seronok sebabnya dorang pun jenis kuat makan mcm aku HAHA kita geng kan ?? :D

EN.USTAZ

Masuk penceramah yang kedua ni bapak lhaa bosan. Dah lhaa dia ceramah tak best. sikit sikit cakap PERHATIAN ! pastu budak2 kena cakap SMART. Pape ntah. Actually aku tak ingat nama penuh dia sebab tu aku letak EN. USTAZ hehe. Then ,ktorg diberi makan nasi ayam. Baca doa untuk mkn kali ke-2 ni ialah AMIRA DAYANA ZAMRUS whoaaa ! nama pendek dia ktorang panggil ADZ. Pastu kena solat jemaah pula. Tapi ktorang solat sendiri2 je sebab budak2 laki tanak azan -.- padahal dah masuk waktu. SENGAL ! last ceramah mesti lhaa ada part2 sedu sedan tu kan haihhh -.- memang sampai kat aku tu memang over lhaa aku nangis kan nak2 lagi dia cakap pasal mak ayah tu pasal kawan2 :’( sumpah sedih gila. Effectnya memang sampai balik rumah lhaa. Sampai lisa, awin, yana,shikin and maneeza takut nk tanya aku mcm2 -_- btw memang aku ni jenis sensitive kalau org tnya pasal fmily aku plus kalau masa tu aku tgh sedih and not in mood.kalau korang tanya apa2 time tu tak kisah lhaa tnya pasal apa pun gerenti suara aku berubah then air mata memang laju je keluar. Dah tak boleh nak di tahan2 haihhhh pelik betul perangai aku yang satu ni. Aku sendiri pun tak paham

HEY BUDAK! BERHENTI LHAA JADI BERUANG KUTUB UTARA -.-

Semalam aku baru tahu pasal adik ain. Itu pun sebaik boy yang bagitahu kalau tak sampai la ni cek tak tau -.-’aku bagitahu kat ijat pula. Aku ingat dia dah tahu dulu kot2 adik dah bagitahu kat dia dulu ke kan. Mana lhaa kita tahu kan kan?? HEE rupanya dia pun terkejut pasal adik masuk ICU demam denggi kat HKL pula tu :S nak pergi melawat but cikgu suka bagi aku balik lambat haihhhh -.- nasib nasib -_-

Okay cerita semalam dah habis ,la ni cek nak habaq kat mai pasai adik KAMI yang GADANG tu HAHA kenapa panggil dia gadang?? Errrrr suka hati mulut saya lhaa kan nak panggil dia apa pun hee gurau gurau :D panggil dia mcm tu pun sebab kami (fyqq&ain) bengang ngan dia. Nak tahu kenapa bengang?? Nanti aku pasang lagu akem af tu kau paham2 lhaa maksud lirik lagu tu eh :D hehehe okay berhenti merepek FYQQ ! -0-’

Pagi tadi pergi sch ngan LISA then kat depan pagar tu dia dah mai dah HAHA sape? Alahh si gadang tu lhaa biasa lhaa ktorang memang suka sampai sch lambat2 hee sebab apa?? Sebab malas datang awal lhaa apa lagi kan kan? Hee okay sambung cerita balik. Masa lalu kat tempat budak2 ni parking motor si gadang ni panggil aku ‘WOI WOI WOI’ alamak aii apahal lhaa budak gemuk ni pagi2dah sengih macam beruang baru masuk sekolah pastu tegur aku mcm tu haihhh gemuk ni aku tembak perut kau baru tahu HAHA bak kata ain ‘kau tembak mcm mana pun fyqq peluru tetap memantul balik kat kau’ HAHA ayat tak boleh bla ohh -.- kau ingat DIK GADANG aku sudah malas nak ambil tahu pasal kau dah. Orang buat baik kau balas macam ni dasar budak2 lhaa kau ni lagi satu kau ingat kau tegur akak kat sch akak nak maafkan kau ke?? Haihh jangan harap lhaa. Sia2 jelaa muk. Kau dah buruk2 kan aku kat ain ,kau dah menipu aku ingat senang ke aku nak maafkan kau?? Haihhh sumpah aku sakit hati ngan kau ni ! biasa lhaa kan bila dah marah num kau memang already gone lhaa kan haha LUAS sikit contact num aku. Kalau tak asyik FULL je :D

HAI ARIF PETAK AKU INGAT KAU DAH MATI hehe 


Ain ,fynaz ngan wina datang rumah lepak dulu baru lepak tempat lain hehe Hari ni lepak seperti biasa. Tapi yang jadi luar biasanya aku ikut kak ju ,jai and lisa pergi merayap di kota raya. HAHA ktorang pergi bukit bintang tengok orang main api semata-mata. HAHAH kelakar kan? Actually saja je meraounde kat sana. Bosan duduk rumah :D balik tu pergi setiawangsa pula. Pergi minum2 je. Pastu balik lhaa. Haihhhh penatnyaa -.- balik tu arif kawan capik call aku. OMG ! sumpah terkejut. Dia nak jumpa esok tapi aku malas lagi pun aku takut ngan dia HEHE ada lhaa sebabnya kenapa aku takut. Dia tu lelaki yang penuh muslihat. Muka je handsome tapi otak haihhhh -.-” pandai2 lhaa korang fikir :S

KEHAMPAAN 

..So aku beli jela candle tapi ada tulis “someone special” tak keterlaluan kan?? Then kadnya ada tulis ‘handsome prince’ HAHAH saja bagi dia perasan :D balik tu nampak adik aku yang GADANG tu haha dah lhaa time tu hujan. Dia siap pandang ktorang then senyum minta kaki haihhh dah lhaa menipu aku budak ni. Cakap buruk2 pasal aku kat kawan baik aku pula tu. Bodoh betul si gemuk ni ! geram pula aku. Tembak perut kau kang baru tahu. Haihhhh -.- tak paham betul orang mcam kau ni dik.

KENDURI SAMBUT PUASA DI KERAMAT 

Hah hari ni pergi rumah nenek ain kat keramat. Ada kenduri sambut puasa kat sana so ain ajak aku sekali. :D tak sangka pula kecik pun ada. Tetiba adik sepupu ain yang nabila tu balik. Haha lagi bertambah keriau rumah tu. Maghrib tu ktorang baca yassin. Bila baca yassin ni buat aku teringat kat family aku haihhh betapa aku rindukan family aku. Kat arwah atok and pak lang aku. Even aku tak pernah kenal atok kandung aku tu tapi aku tetap sayang dia macam aku sayang atok aku yang lain. Teringat juga masa aku sch rendah dulu yang setiap hari jumaat kena baca yassin and setiap baca yassin lhaa buat aku mengantuk masa tu HAHA kesian kat ustaz kesayangan aku tu. Selalu bersabar ngan anak angkat dia ni.seriously aku rindu gila kat cikgu jaini iaitu bapa angkat aku Buat aku rasa rindu sangat kat zaman budak2 aku dulu. Teingat kat kawan2 lama aku kat besties masa kecik aku kat mama and abah angkat aku tu :D haihh danial kan bagus kalau kita berkawan rapat sampai sekarang ni bila dah besar ni aku jadi segan pula nak tegur kau HAHA pape ntah. Mama ngan abah kau still sayang aku mcm dulu hehe kau jangan jealous ehh:D aku sayang kau juga babe (:

SUNYI DI MEJA MAKAN ?? HAHAH

That days adik puasa so dia ajak aku lepak then teman dia buka puasa nanti. Okay ! mula2 lepak kat mastika. Masa nak balik dari mastika tu tetiba ijat datang ngan boy. Aku biasa lhaa menjarakkan diri dari dorang. Bukan tanak tegur tapi tak tahu nak cakap apa and tanya apa. So I’m just shut up sikit pun aku tak pandang masa adik cakap ngan dorang HEHE kejam sangat ke aku ni??

Masa lepak kedai tu dorang datang.aikkk?? meen pun ada juga? Haha weng weng lhaa lepas ni :D sebaik molek takda kalau tak lagi gila suasana harmoni ni nanti HEEE dari awal sampai nak balik tu aku ngan boy diam je. Dah tak tahu nak cakap apa. Aku diam je lhaa. Adik dah pun tnya benda yang sama kat dia. So takkan aku nak tnya lagi kan kan?? Bila sampai dia buat lawak bodoh tu aku cakap lhaa ‘lawak ke?’ dengan selamba dia pandang aku then cakap ‘Tak’ haha buat kelakar jela. Berani dia lawan mata ngan aku. Sabajap lhaa. :D

KEBAIKAN ANDA AMAT KAMI HARGAI 

Hari ni shikin tak pergi tuition so aku tak tahu nak pergi ngan sape. Ain pun sama juga sebab paan tak pergi. Elok sangat lhaa tu :S ain suruh Tanya kat ijat kot2 dia boleh hantarkan ke tak?? Ya allah benda ni lhaa yang paling susah nak buat. Nak2 lagi aku baru first time face to face ngan dia semalam sejak gaduh dulu.aku call dia pun cara dia mcm tak boleh nak tolong. So aku takda lhaa mengharapkan apa2. Then dia cakap tunggu kat tmpat semalam yg dia hntar aku tu.

Sampai kat tuition ain cakap ‘kau macam happy sangat bila ijat hantar kita’ actually aku tak happy but aku takut. Takut kalau dia fikir yang aku ni kawan ngan dia balik sebab dia ada kemudahan haihhh aku bukan perempuan MATERIALISTIK lhaa ain ! Aku tanak mcm tu ohh. Memang masa tu elok sangat lhaa ijat tu bawak ainun as our gps HAHA.takda sesat barat kan hee

BERTEXTING DENGAN SHAMER WUWUT :)

dia adalah insan paling istimewa yang sangat paham perangai aku kerana dia juga lhaa besties aku yang paling jauh HAHA jauh?? Aah jauh sangat nun di negeri penuh sejarah tu HEHE sayang kau wuwut <3

Ceritanya begini masa dia tengah cuti beristirehat kat kem PLKN tu dia text aku mengatakan rindu lhaa kononnya HAHHA ntah betul ke tidak tu heee pastu boleh pula main perkataan SAYANG haha memang point aku lhaa nak kenakan dia ni nak tahu text aku ngan dia mcm mana ?? nah baca ni !

………………………(shotcut)……………………………..

SHAMER : untuk aku takde pun. Aku takde orang sayang aku sedih. Aku nak mati lah

AKU: alahai SAYANG ni merajuk pula.SAYANG jgn mcm ni SAYANG SAYANG SAYANG tau.tamau merajuk2 k SAYANG.tak kesian kat SAYANG ke? Kalau SAYANG mati sape nak SAYANG SAYANG lepas ni? *pfffttt -.-’

SHAMER :betul ke ni SAYANG SAYANG SAYANG jugak la *XD

AKU:HAHA betul lhaa.tak percaya ke SAYANG?kehkehkeh

SHAMER : oh SAYANG ,terima kasih SAYANG sbb bg SAYANG kasihSAYANG ,SAYANG tahu kan SAYANG tak boleh hidup tanpe SAYANG ,SAYANGnya dekat SAYANG ,SAYANG punya pasal la SAYANG jadi tak betul mcm ni tau SAYANG *XD

AKU:Haha SAYANG jgn mcm ni nanti SAYANG tak betul sape nak kawan SAYANG kat sana?SAYANG risau tau kalau SAYANG tak betul sebab SAYANG. SAYANG pun kat sini bakal jadi tak betul juga SAYANG.dah senyum sorang2 ni haa menaip mesej utk SAYANG yang terSAYANG menyayangi SAYANG dengan penuh kasih SAYANG alahaii

SHAMER:HAHA ,biar hilang kawan jangan hilang SAYANG , SAYANG tak rela hilang SAYANG. SAYANG jgn khuatir *XD omak aii jiwang tahap maksima kalau dah sayang mcm ni. HAHA

Kerana mesej gila ni lhaa buat aku ngan wuwut dicop gila -_- gila sebab apa? Gila sebab senyum sorang2 je pun. Pape ntah kan hee pape pun aku selut lhaa kat kau wuwut sebab suka layan mengarut merapu aku ni nampak sangat kau sayang aku kan?? Hehe sukanyaaaa <3

MONTE CARLO BERTUKAR JADI FLAT 3A ??

Ceritanya begini aku ngan ain bercadang nak pergi tengok wayang cerita MONTE CARLO . okay ! dah siap bagai gerak KL then beli tiket FLAT 3A hahaha kenapa? Sebab cerita MONTE CARLO tu dah sold out haihhh tak guna betul. Nak marah pun tak boleh sebab bukan panggung BAPAK aku pun. dah lhaa masuk bilik wayang tu lambat dapat pula bilik wayang yang sama masa fon ain hilang tu haihhh SESUWEY SUWEYNYA diapit lhaa pula dengan pasangan coupling2 ni HAHAHA bontot ayam betul lhaa :D

Balik tu adik ain dah mesej call mesej call aku banyak kali tapi aku tak dengar sebab aku silent fon. Then ktorang balik immediately sebab adik ajak lepak. Sampai tren TM adik tunggu aku kat kuarters guru tu. Dia datang ngan ijat lhaa whoaaaaaaa ! terkejutnya saya HAHA datang ngan kereta colour biru pula tu berhuruf V lagi heee

Sampai taman mastika molek ngan boy ada kat situ tengah berdating HAHA yang menyampahnya bila molek nampak aku mesti suruh aku belanja air haihhh dia ingat aku adik dia agaknya. Pastu pergi rumah shameen pula katanya nak bincang pasal lokasi memancing dorang malam ni HAHA depan kuarters guru tu kan ada loji mancing jela kat situ kan kan kan? Heeeee banyak juga ikan kat situ buat apa pergi jejauh :D masa otw pergi rumah meen tu adik suruh aku duduk depan ohhh goshh ! betapa segannya aku HHEHE tak sukalah cm gini :D masa dorang tengah bincang tu adik ada tnya pasal relationship si dia ngan dia tu. Aku memang dah lama tak online so dah lama juga lhaa aku ‘rehat’ dari stalker fb admire ni MUAHAHA adik cakap ‘ijat suruh adik explain kat akak pasal relationship tu kalau akak tanya’bila adik ckp mcm tu aku dah HAHHH? ? kenapa mesti explain kat aku?? Kenapa tak kat orang lain?? Pelik lhaa. Serius pelik sebab aku dah lama lupakan BENDA LAMA tu so aku tanak lhaa benda tu jadi lagi. Cukup lhaa masa tu je.

Nak balik rumah ijat hantar aku dulu. Masa otw nk hntar tu boleh pula salah jalan haihhh lupa dah ke rumah aku kat mana?? Yelaa orang dah belajar kat perak kan. Sampai jalan kat taman melati ni pun dia lupa. It sokay ! lepas keluar dari kereta dia tu macam2 aku fikir nak2 lagi pasal adik cakap tu. Haihhh -.- apa nak buat ni?? Nak terus fikir or lupakan?? Hurgghhh serabutnyaa !

HAI BUDAK HANDSOME! TATTOO AWAK TERTANGGAL LHAA HAHA 

Hari ni pergi DESA WATERPARK ngan S and dua orang kakak dia hee seronok babe. Si S ni pula mesej aku tulis ‘jom pergi LASER WATERPARK’ yang aku ni dah blurr sebab first time dengar LASER WATERPARK. Takpe aku diam lagi sebab aku pun dah lama tak pergi mandi manda ni so aku dah lupa kat mana tempat2 best. bila dah sampai emmmmmmmm baru aku tahu HAHAHA aku bantai gelak terbahak sorang2. Yang tak boleh bla nya siap sesat2 lagi tu HEEE pengalaman paling lawak ni lhaa dia !

Dah beli tiket bagai ktorang masuk lhaa kan. Baru je langkah setapak nak masuk tu perut aku dah berbunyi pula. Haihhhh lapar lhaa pula. Aku pujuk perut aku minta bersabar sikit bagi aku basah puas2 dulu baru makan HEEHE masa berdayung kat tempat ombak tu ada lhaa pula 4 orang JEJAKA TATTOO muncul Hahaha handsome tapi kalau dah bertattoo ni memang aku reject awal2lhaa kan.

Masa ombak tengah menganas ecehhhh haha TATTOO dorang dah separuh badan tertanggal BHAHAHA elok2 tadi ada kepala ada kaki ada telinga ada mata terus tinggal ada ekor sahaja HAAHA bodoh betul budak2 ni ! dah tahu nak mandi tu takpayah lhaa nak tunjuk sangat yang korang tu KAFIR ke SOSIAL ke takpayah ! orang2 sana bukan hairan pun korang orang apa. Dah tahu malu pandai pula korang bla kan?? HAHA si member aku yang S ni dah bantai gelak aku apatah lagi hee jahat sungguh ktorang tegur budak tu depan2 pasal TATTOO dorang :D balik dari tempat tu baru sedar kulit dah macam bontot kuali HAHA pergi lantak lhaa nanti aku hitam juga sebab tahun depan aku kena pergi PLKN haihhhhh -.-

HAI SHADADU & AFIQ MUK HAPPY BIRTHDAY! 


Hahh ! hari ni lagi best sebabnya shada invited ktorg pergi birthday party dia kat scrumptious restaurant berdekatan ngan FULL HOUSE jalan yap kwang seng tu. Gerak dari kL ngan ain,awin, yana,ba, capik nano,abang, kawan abang, hakim, sofi, syafiq shortall lagi sorang aku tak kenal HAHA kesah pula kan? Sampai sana lisa,ijat mok and sharul syazwan dah sampai dulu. Budak2 kelas L pun ada especially geng2 kaki mengumpat tu. Ahh mls lhaa nk cakap pasal dorang tu -,- ’tak lupa juga family shada pun ada juga, meerul and the geng HAHA.

Tak lama selepas tu mat,alip ngan botak datang. Tak terkejut pun sebab memang dorang akan datang punya lhaa :S botak ada try nak tegur aku but sorry yaa aku dah lama lupakan kau so kau bukan kawan aku lagi that why aku dah tak tegur kau apatah lagi pandang kau :D

PAPA RICH MAMA POUR heee 

Kerana sch makcik aku cuti aku pun turut buat cuti sendiri HAHA bengong ! tetiba si fatem ni teringat abang dia pula alahhh si Im tu ,dia kena demam denggi. Tu lhaa sapa suruh sch kat HIGH SETAPAK hahahaha Sebelum ktorng gi hospital selayang tu ,ktorang pergi SELAYANG MALL dulu. First time makan PAPA RICH haha aku syorkan kalau korang betul2 lapar je pergi sana kalau tak rugi ohh. Lepas tu pergi naik tingkat atas pula pergi kedai buku wowwww ! tempat buku2 ni memang tempat favourite aku HAHA kenapa?? Hahh ! ada lhaa sebabnya, takkan semua kena bagitahu pula haihhhh -.-

HAI PEREMPUAN KAKI BOLA :)


Hari ni lagi seronok sebabnya pergi SHAH ALAM hahahaha Suka bukan sebab teringin jumpa si BODOH tu tapi suka sebab _____HAHA tak tahukan? Haa ! tapayah tahu lagi afdal hee actually pergi sana pun sebab adik sepupu aku ada lawan bola kat sana. Biasa lhaa ank2 mkcik aku memang aktif sukan. Dorang dapat masuk semi-final je. Okay lhaa tu at least menang juga. Cepat sikit balik HAHA

Masa tengah menjemurkan diri kat padang tu aku sempat bertexting ngan kawan PLKN aku ni haa ! SHAMER WUWUT namanya. Unikkan? Haha dia ni tak macam lelaki2 keparat yang pernah aku kenal sebelum ni. Kalau kat sch aku ada CAPIK ngan SOFI tapi kalau kat Melaka aku ada WUWUT :D banyak rahsia aku kat dia tu HEEE keparat tak bermaksud semua lelaki tau tapi certain2 lhaa haduyai jangan lurus sangat -.-

Hai kawan terima kasih kerana datang dalam kamus hidup saya lagi 

*ijat thanks :D

That day ada sch ganti. Biasa lhaa budak sch kan penuh ngan aktiviti hari sabtu so sch pun ada bagi juga aktiviti yang menyeronokan utk KAMI2 ni -_- 1 sukan 1 murid 1 malaysia :D pagi2 dah bersemangat nak pergi sch tapi bila sampai sch mcm hampeh pula. DATIN ktorang seksi wow ! dia tak bagi ktorg pakai seluar ikut badan tapi dia pakai takpe pula haihhhh orang tua ni HAHA tapi hari sabtu bagi aku TAK PERLU IKUT PERATURAN so ikut suka hati aku lhaa kan nak pakai seluar apa ,kasut warna apa ,pakai tudung ke tak

Btw lepas sukan tu ktorang ada ambil report card but aku tak bagitahu pun kat family HAHA jangan fikir lain pula. Aku tak bagitahu bukan takut kena marah ngan mereka tapi kalau aku bagitahu pun bukan ada yang nak datang ambil so sama je kalau aku cakap ngan tak cakap kan kan kan? Heeee -.-

Then lepak-ing kat kelas 5L pula. Kenapa tak lepak kelas aku sendiri? Sebab aku malas nak dengar orang mengumpat2 ni HEHE lepak kelas L best sikit sebab kawan2 aku ramai kat kelas tu. Lagi pun cikgu kelas dorang sporting tak macam kelas kami. Tetiba tengah lepak tu ijat call aku. Hahhh? Dia ni salah dail ke? Memang masa first time angkat tu aku diam jela sebab masih dalam kejutan lagi HAHAHA KABUT ! dia kata dia baru balik dari sch then tnya pasal adik ain kat aku. ALAHAIIII -.-‘ adik pula ckp ‘mana ada ijat call?’ haihhh mana satu nak percaya ni?? :S

HEY ! HAPPY JULAI ♥


Hey happy happy happy Julai ! selamat datang yaw :D

Tahun ni rasa cepat sangat bumi berputar ke aku yang salah putar??? HAHA tak kisah lhaa janji STUDY HARD !

SPM?? Apa tu ?? SELAMAT PAGI MALAYSIA or SIJIL PERKAHWINAN MALAYSIA ?? ohh goshh !!

Tak suka lhaa mcm ni. Kenapa trial bulan 9 ni?? Lambatkan sikit boleh tak?? :D

5-20 september 2011 is trial SPM……. Zzzzz -.-’

21 november 2011 – 20 december 2011 is final exam WHOAA !!

Then tunggu result petempatan PLKN pula… haihhhh hidup hidup =.=